-

Voorwaardelijke schorsing Verboom blijft behouden, zaak-Plet uitgesteld

Print
Voorwaardelijke schorsing Verboom blijft behouden, zaak-Plet uitgesteld

Foto: Photo News

Zulte Waregem-speler Bryan Verboom is vrijdagmiddag niet met succes in beroep gegaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om hem een speeldag voorwaardelijke schorsing op te leggen. De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelde dat de sanctie terecht was en dus behouden moest blijven.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De uitspraak van een schorsing met uitstel op dinsdag was voor Verboom al een goede zaak, gezien de vordering van een speeldag effectief door het Bondsparket. Toch wilde de verdediger in beroep nog het onderste uit de kan halen voor zijn professionele fout in de wedstrijd op Lierse van vorig weekend. Toen kreeg Verboom een rode kaart voor een overtreding waarmee hij Lierse-spits Alhassane Keita van een quasi zeker doelpunt hield.

In beroep verwees de Geschillencommissie vrijdag naar het standpunt van de Europese voetbalbond UEFA, die stelt dat zulke ‘professionele fouten’ uit het voetbal verbannen dienen te worden. De speeldag met uitstel en de geldboete van 400 euro werden behouden. Dat wil zeggen dat Verboom geen schorsing moet uitzitten, tenzij hij tussen nu en 11 oktober 2015 nog een rode kaart krijgt. In dat geval zal zijn volgende sanctie automatisch met een speeldag verzwaard worden.

In de zaak van Glynor Plet, die via de reviewcommissie een schorsing van twee speeldagen kreeg voor een niet-bestrafte fout op Anderlecht-middenvelder Steven Defour, werd er een verdaging van de zitting verleend, omdat de speler in kwestie om redenen buiten zijn wil om niet aanwezig kon zijn.