Burgemeester van Riemst tevreden over nultolerantie rond cannabis en andere drugs

Print
Burgemeester van Riemst tevreden over nultolerantie rond cannabis en andere drugs

Foto: Tom Palmaers

Riemst -

Burgemeester Mark Vos (CD&V) reageerde vrijdag tevreden over het feit dat de nieuwe federale regering komaf maakt met het gedoogbeleid rond cannabis. In het regeerakkoord staat immers dat het gebruik en bezit van alle drugs opnieuw vervolgd wordt en dat er een nultolerantie geldt. Het gebruik en bezit van cannabis op straat is dus voortaan verboden.

“Omdat onze gemeente grenst aan Maastricht, waar het ingezetenencriterium van kracht is, doorkruisen dagelijks heel wat drugstoeristen ons grondgebied om zich in het illegale circuit te bevoorraden”, zegt Vos.

“We voeren een actief beleid rond drugscontroles waarbij de politie heel wat drugsverslaafden betrapt met gebruikershoeveelheden op zak ofwel onder invloed van drugs achter het stuur zitten en zo andere weggebruikers in gevaar brengen. Nu komt er een duidelijk signaal dat druggebruik niet meer kan,” gaat burgemeester Vos verder.

Riemst was sinds 2010 ook de eerste Belgische gemeente met een drugsmeldpunt, waardoor bewoners via telefoon of mail verdachte handelingen konden melden. “Hiermee hebben we de sociale controle gestimuleerd, maar ik meen dat er behoefte is aan een nationaal meldpunt voor drugsoverlast. We krijgen ook meldingen van buiten onze gemeentegrenzen. Ik zal dit voorstel opnieuw onder de aandacht brengen van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon”, besluit de burgemeester van Riemst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio