Enoh krijgt voorwaardelijke schorsing voor rood in topper

Print
Enoh krijgt voorwaardelijke schorsing voor rood in topper

Foto: BELGA

Eersteklasser Standard kan in zijn volgende competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem (thuis op 19 oktober) dan toch beroep doen op middenvelder Eyong Enoh. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdagmiddag beslist.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Geschillencommissie van de voetbalbond had Enoh dinsdag voor één speeldag effectief en één met uitstel geschorst voor zijn rode kaart in de topper tegen Club Brugge, maar bij Standard vonden ze die sanctie te zwaar. Er werd dan ook in beroep gegaan, en met succes, zo bleek vrijdagmiddag. De Geschillencommissie besloot de schorsing te herleiden tot één speeldag voorwaardelijk. Enoh moet wel 400 euro boete betalen.

‘In zijn scheidsrechtersverslag geeft de ref aan dat de actie van Enoh bedoeld was om de bal te heroveren’, luidde het in het besluit. ‘Bovendien kan volgens de Geschillencommissie niet met zekerheid gesteld worden dat de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kwam. De rode kaart daarentegen was wel terecht, gezien Enoh de speler raakte, en niet de bal.’

Eyong Enoh ging vorige zondag in de competitietopper tegen Club Brugge (3-0 zege voor de West-Vlamingen) al na elf minuten te hard door op het been van Club-middenvelder Ruud Vormer en kreeg prompt een rode kaart onder de neus geschoven in zijn debuutmatch voor Standard.