Chiro Troot gaat dit jaar liefdevol van start

Print

Vliermaalroot

Kortessem - Zaterdag 27 september was een spannende dag voor vele kinderen in en rond Vliermaalroot. Het was weer tijd voor de jaarlijkse startdag van Chiro Troot. Deze dag stond helemaal in het teken van ‘de liefde’ aangezien het thema van de Chiro dit jaar Chiromantiek is.

Nadat alle kinderen verwelkomd werden aan het Kerkplein in Vliermaalroot, vertrok de grote groep richting de Chirolokalen. De namiddag begon met een toneel, voorbereid door de leiding. Er was eens een gewone jongen die stapelverliefd was op een vrolijk Chiromeisje. Helaas werd zijn liefde niet beantwoord. Het meisje kon immers alleen maar verliefd worden op een échte Chirojongen. Maar zo snel gaf de jongen zich niet gewonnen. Hij zou er alles aan doen om het hart van het Chiromeisje te veroveren!

Om een echte Chirojongen te zijn, moest hij bewijzen dat hij vrolijk, gek, sportief, creatief en te vertrouwen is. Niet zo gemakkelijk! En daarom schakelde hij de hulp in van alle leden van Chiro Troot! De leden hadden de kans om de leukste spelletjes te spelen. Een sportieve hindernissenbaan, een spel waar ‘vertrouwen op elkaar’ centraal stond, een super-de-luxe Photo Booth om de gekste foto’s te maken, een spel waar ze hun creativiteit de vrije loop konden laten gaan en niet te vergeten een springkasteel waar je alleen maar vrolijk van kon worden!

Na een hele namiddag gevuld met spelletjes, was het tijd voor de spannende test. Kon de jongen bewijzen dat hij alle kwaliteiten van een echte Chirojongen onder de knie had? En misschien nog belangrijker, kon hij het hart van het Chiromeisje veroveren? Gelukkig dat alle kinderen hem zo goed hadden geholpen want: eind goed, al goed! Er ontstond een heuse Chiroliefde! De mooie namiddag werd afgesloten met een spectaculaire leidingsindeling vol met liefde. Na een eerste kennismaking met de nieuwe leidingsploeg was het helaas al tijd om terug naar huis te keren. Maar om deze toch wel speciale dag mooi af te sluiten, was er een receptie voorzien voor jong en oud! Chiro Troot sloot zijn jaarlijkse startdag af met een glaasje bubbels en een hoop leuke verhalen!

Amelie Willen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio