VKW Limburg wil verbreding E313 tot Lummen

Print
VKW Limburg wil verbreding E313 tot Lummen

Foto: HBvL

Hasselt -

De VWK Limburg is tevreden met de plannen van de Afdeling Wegen en Verkeer om de E313 tussen Ranst en Antwerpen te verbreden van 3 naar 5 rijstroken. Ze dringt aan op een spoedige uitvoering en vraagt om de hele E313 aan te pakken en te verbreden. Met 3 rijstroken minstens tot in Lummen.

VKW Limburg lanceerde het pleidooi voor een bredere E313 acht jaar geleden al. De dagelijkse en nog altijd groeiende files tussen Limburg en Antwerpen kosten het Limburgse bedrijfsleven handenvol geld. Meerdere studies van onder andere het Vlaams Verkeerscentrum en automobilistenvereniging VAB toonden in het verleden al zwart op wit de dringende noodzaak aan voor een verbreding van de E313 tussen Limburg en Antwerpen tot drie rijstroken in iedere rijrichting.

Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “De E313 en ook de E314 zijn de slagaders van de Limburgse economie, maar deze zitten dagelijks verstopt. Door de erger wordende congestie wordt Limburg steeds meer afgesneden van de rest van Vlaanderen. Wanneer we die bottlenecks, samen met de realisatie van de Noord-Zuidverbinding, wegwerken kan Limburg eindelijk echt zijn troeven uitspelen. En wordt onze potentiële economische ontwikkeling niet langer bemoeilijkt door infrastructurele belemmeringen.”

E314

Bij uitbreiding vraagt VKW Limburg aan minister Weyts om ook zo snel mogelijk werk te maken van de verbreding van de E314 tussen Limburg en Brussel. Ook op deze autosnelweg is een verbreding tot drie rijstroken noodzakelijk en dringend omwille van lange files en onveilige verkeerstoestanden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio