Celebs

Bekende Vlamingen delen passie in de bibliotheek

Print
Bekende Vlamingen delen passie in de bibliotheek

Foto: pn

Op zaterdag 11 oktober begint de ‘Week van de Bibliotheek’, met als thema ‘Iedereen bibliothecaris’. Tijdens die week komen onder meer enkele Bekende Vlamingen een lezing geven over onderwerpen waarvoor zij een passie hebben.

Het doel van deze dertigste editie is om mensen ervan te overtuigen dat bibliotheken plaatsen zijn waar mensen hun kennis en passies kunnen delen. ‘De bibliotheek heeft altijd haar boeken gedeeld en is dan ook dé plaats bij uitstek om kennis uit te wisselen. Daarom willen we mensen inspireren met kennis waar ze op het eerste zicht niet aan dachten. En het is vaak de bibliothecaris die daarin een centrale rol speelt’, zegt Herlinde De Vos van LOCUS, het steunpunt van bibliotheken.

Iedereen kan zich inschrijven om in de huid van een bibliothecaris te kruipen, maar bekende Vlamingen mogen het voorbeeld geven. Op zaterdag 11 oktober, de eerste dag van de bibliotheekweek, bijt ‘So You Think You Can Dance’-jurylid Ish Ait Hamou de spits af. Hij komt in de bibliotheek van zijn thuisstad Vilvoorde vertellen over zijn passie, literatuur. Op dezelfde dag zal de Vlaamse filmregisseur Lieven Debrauwer alles uit de doeken doen over zijn parfumcollectie van 130 geurtjes en 500 flacons in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem. Op 16 oktober komt Jan Hautekiet langs in de bibliotheek van Leuven om het even over jazz te hebben en Stijn Meuris heeft het op die datum dan weer over sterrenkunde in de Hasseltse bibliotheek.

Meer informatie: www.iedereenbibliothecaris.be

Niet te missen