Infoavond: Gastric bypass een reddingslijn voor diabetes?

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Diabetes treft in België ongeveer 8% van de bevolking. Naast medicatie en leefstijlaanpassing is gastric bypass zeker een meerwaarde in de strijd tegen de ziekte!

In België heeft momenteel 8% van de bevolking diabetes.

Over 10 à 15 jaar verwacht men dat 10% van de Belgische bevolking met diabetes zal te maken hebben. Gezien de enorme impact van diabetes op het lichaam (ogen, nieren, hart en bloedvaten...) is een grondige aanpak van deze aandoening zeker aan de orde.

Naast medicatie en leefstijlaanpassingen wordt Gastric Bypass dan ook gezien als een volledig nieuwe behandelingsmethode en een meerwaarde in de strijd tegen diabetes (type 2).

Gezien de gunstige resultaten bekomen met Gastric bypass op gebied van gewichtsdaling, normalisatie suikerspiegel, bloeddruk en daling sterftecijfer stelt de Internationale Diabetes Federatie (I.D.F.) dan ook dat Gastric bypass een mogelijke behandelingsoptie is voor moeilijk regelbare diabetes type-2

Om meer inzicht te krijgen in deze problematiek organiseert de Diabetes Liga Midden Limburg een infoavond met Dr. Wim Bouckaert, abdominaal chirurg in het Jessa Ziekenhuis te Hasselt.

De infoavond gaat door in de aula van het Jessa Ziekenhuis, Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt op woensdag 22 oktober om 20.00 uur.

Inschrijven kan bij Roger Nickmans (voorzitter Diabetes Liga Midden Limburg):
GSM: 0478/84.96.31 of roger_nickmans@hotmail.com

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio