Celebs

Cindy Crawford: ‘In mijn tijd mochten modellen nog pasta eten’

Print
Cindy Crawford: ‘In mijn tijd mochten modellen nog pasta eten’

Foto: C&A

Cindy Crawford (48), een van dé topmodellen van de jaren 90, zegt in een interview met Marie-Claire dat de modewereld sterk is veranderd. Deze is een pak harder geworden. Zo was vroeger heel normaal dat zij en haar beroemde collega’s af en toe pasta aten.

‘In mijn tijd dachten mensen dat een pastamaaltijd weinig calorieën bevatte. Nu is een bord pasta eten een bijna even grote zonde als een ijscoupe naar binnen werken’, zegt Crawford. ‘Wij moesten niet in een maatje 32 of 34 passen. Christy Turlington, Linda Evangelista en ik waren zo mager niet. Wij hadden rondingen. Die waren niet altijd even handig op de catwalk, maar daardoor kon ik ook nog andere opdrachten aannemen zoals modelleren voor kalenders met badmode.’

Het model voegt eraan toe dat de huidige mode-industrie jonge meisjes te vaak onder druk zet. ‘Ik heb geluk gehad. De modellen van mijn generatie waren meer dan het gezicht van een merk. Nu lijkt jezelf promoten op social media wel even belangrijk als een gezonde levensstijl. Meisjes zoals Coco Rocha, Lily Aldridge, Georgia May Jagger en Cara Delevingne zijn de mascottes van een label. Vroeger was dit not done.

Niet te missen