Beauty

Beautyproducten krijgen een 'tripadvisor'

Print
Beautyproducten krijgen een 'tripadvisor'

Foto: Shutterstock

Beautyadvies op maat met een gratis app. Dat is wat Anne-Laure en Alban de Belloy willen bieden met ‘Lucette’, die ze nu al de ‘tripadvisor van de beautyproducten’ noemen.

‘Lucette’ is het nieuwe project van zus en broer Anne-Laure en Alban de Belloy, die vonden dat het tijd werd dat ook de cosmetische sector verrijkt werd met een analysesysteem en een databank. Algoritmes moeten vanaf nu de gebruiksters van cosmetische producten helpen in hun keuze van het juiste beautyproduct. Accuraat, gepersonaliseerd en gratis beauty-advies geven is het doel, zodat www.lucette.com binnenkort de ‘TripAdvisor’ van de schoonheidssector kan worden.

In november 2013 deed het team van Lucette een rondvraag bij 300 vrouwen tussen 15 en 70 jaar die geregeld cosmetische producten gebruiken. Maar liefst 75 procent van deze vrouwen gaf aan voorstander te zijn van meer gepersonaliseerd en onafhankelijk advies bij het uitkiezen van schoonheidsproducten.

Het algoritme van 'Lucette' houdt bij welke score en beoordeling vrouwen geven aan schoonheidsproducten van verschillende merken. Vrouwen met sterke gelijkenissen worden door het algoritme in groepjes samengebracht, waarna hun voorkeuren en hun mening over bepaalde producten worden geanalyseerd. Er wordt ook rekening gehouden met hun fysieke kenmerken en hun levenswijze. Op die manier wordt er een databank gecreëerd, waardoor andere gebruiksters kunnen gelinkt worden aan een van deze groepjes en zo persoonlijk en doelgericht advies kunnen ontvangen. Zij krijgen dan gepersonaliseerd advies over het product dat het best bij hen past.

‘Voor advies over een restaurant naar jouw smaak ga je vandaag naar TripAdvisor, morgen zal je naar www.lucette.com gaan om te weten welk cosmetisch product het best bij jou past’, zegt oprichtster Anne-Laure de Belloy. ‘Een groot deel van de consumenten zal gebaat zijn bij deze service en bovendien zijn de eerste reacties alvast veelbelovend.’

 

Niet te missen