Belg (29) bekent moord op studente in Maastricht

Print

De 29-jarige Belg Djeylan P. heeft bekend dat hij de 27-jarige promovenda Rianne Brouwer uit het Nederlandse Nieuwegein heeft doodgestoken in haar appartement in Maastricht in het zuidoosten van Nederland. Dat zei advocaat Luc Bien vrijdagochtend tijdens een pro forma-zitting. In een toelichting verklaarde Bien dat er sprake is geweest van “een uit de hand gelopen confrontatie”. P. zei dat hij “ontzettend veel spijt heeft. Dit heb ik niet gewild”.

Het slachtoffer trof P. begin juni bij thuiskomst aan bij een poging tot inbraak. Daar kwam het tot een confrontatie. P. vluchtte daarna op zijn scooter, maar werd later aangehouden in België.

De procureur legt P. moord ten laste. Volgens de advocaat was er echter geen vooropgezet plan, maar handelde zijn cliënt in paniek.

Brouwer werd zwaargewond in haar appartement aangetroffen door haar vader. De hulpdiensten konden haar leven niet meer redden.

De rechter besloot vrijdag de zaak aan te houden, omdat het dossier nog niet compleet is en dat er mogelijk nog onderzoekswensen volgen.

De verdachte wil zo snel mogelijk schoon schip maken, zei Bien. P., die in zijn cel in België een zelfmoordpoging deed, werkte niet mee aan vrijwillige uitlevering aan Nederland.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio