Leerlingen Biotechnicum op bioweek in Luik

Print
Bocholt - Van maandag 6 tot en met donderdag 9 oktober trokken de derde- en vierdejaars Biotechnische wetenschappen naar Luik voor hun jaarlijkse bioweek.

De week startte maandag al sportief met een bezoek aan Fort Adventure in Chaudfontaine, gevolgd door een bezoek aan de bottelarij waar het Chaudfontaine bronwater in flessen wordt gedaan. Dinsdag stond er een bezoek aan de stad Luik op het programma waarbij de leerlingen elkaar moesten gidsen, in het Frans nota bene. Daarnaast werd er ook een bezoek gebracht aan La Maison de la Science waar een aantal experimenten gedemonstreerd werden.

Op woensdag begaven de leerlingen zich dan onder de grond in de mijn van Blègny, waar oud-mijnwerkers uit de doeken deden hoe er daar vroeger steenkool ontgonnen werd. Namiddag was het tijd om Luik verder te verkennen. In het Archeoforum bezochten de leerlingen een archeologische site, waar bij graafwerken voor een parkeerterrein prehistorische voorwerpen en de resten van een Romeinse villa werden ontdekt. In groepjes deden de leerlingen ook een fotozoektocht door Luik, waarbij heel wat trappen beklommen werden. Verder interviewden ze op straat ook nog enkele inwoners in het Frans. Het was een hele ervaring om het Frans uit de klas ook eens in het echte leven te gebruiken.

De vierdaagse trip werd afgesloten met een bezoek aan de Citadel van Namen, waar opnieuw veel trappen overwonnen werden om een bezoek te brengen aan de parfumerie Delforge, die daar gevestigd is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio