Vier jaar cel voor kantoorhouder die klanten oplicht voor 2,75 miljoen euro

Print
Vier jaar cel voor kantoorhouder die klanten oplicht voor 2,75 miljoen euro

Luc C. eerder dit jaar bij het verlaten van de Hasseltse rechtbank. Foto: Serge Minten

Lummen -

De 55-jarige Luc C., de vroegere Centea-kantoorhouder in Lummen, is vrijdag wegens gesjoemel met gelden van klanten door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 4 jaar cel en 5.500 euro boete veroordeeld. De man kwam persoonlijk naar zijn vonnis luisteren. Zijn ex daagde niet op, maar kreeg dezelfde celstraf en boete. De rechtbank heeft 316.000 euro verbeurd verklaard. Luc C. en zijn ex kregen ook elk een beroepsverbod van 5 jaar opgelegd. Aan het vroegere Centea, nu Crelan, kende de rechtbank een schadevergoeding van ruim 1,5 miljoen euro toe.

De man stond in Hasselt terecht voor het achterover slaan van 2,75 miljoen euro van klanten. Liefst 772.000 euro daarvan zou hij verbrast hebben aan luxueuze kledij, juwelen en snoepreisjes voor zijn 53-jarige Hasseltse vriendin Josiane W. “No money, no seks,” vatte het openbaar ministerie eerder dit jaar zijn relatie met de vrouw samen. “Hij gaf haar zelfs een baan in zijn kantoor voor 1.200 euro per maand terwijl ze er niet werkte. Zodat ze het goed zou hebben als hem iets overkwam. Daarnaast betaalde hij 45.000 euro voor de behandeling van haar aan drugs verslaafde zoon.”

Luc C. was persoonlijk aanwezig, maar mocht nadien buiten wandelen, want de openbare aanklager vorderde geen onmiddellijke aanhouding. Verschillende gedupeerden kwamen vrijdag naar het vonnis luisteren en hadden gemengde gevoelens bij de uitspraak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio