Offerfeest brengt Turkse en Vlaamse gezinnen weer samen

Print

Foto: Fedactio Limburg

Heusden-Zolder - Naar jaarlijkse gewoonte werd het project 'Beleef het offerfeest' weer een succes. Dit project wordt samen met Fedactio Limburg (met haar lidverenigingen Beltud, Damla en Vuslat), Vormingplus Limburg en Gezinsbond gerealiseerd in Limburg.

Weer hebben vele Vlaamse gezinnen zich ingeschreven om het offerfeest te beleven bij een Turks gezin. Doordat het offerfeest bepaald wordt volgens de maankalender, is het dit jaar weer met 10 dagen naar voren geschoven. Dit jaar vond de samenkomst plaats op 5 oktober.
“We merken dat de gemeenschappen goed naast elkaar kunnen leven, maar dat het soms moeilijk is om samen iets te doen. Met dit project willen we meer mensen van de verschillende gemeenschappen bijeenbrengen om zo de uitwisseling tussen deze mensen te vergroten”, is de belangrijkste boodschap die de organisatoren willen uitdragen.
Eén van de Turkse gezinnen die bezoekers hebben ontvangen thuis, is de familie Bel uit Heusden-Zolder. “Ik heb Vlaamse vrienden en voor mijn werk kom ik ook in contact met Vlamingen. Maar om met hen in een huiselijk sfeer samen te zitten, is voor de meeste nog altijd een moeilijke stap. Met dit project kunnen we de drempel laag houden en leren we van elkaars culturen en gewoonten”, zegt Ramazan Bel.
De bezoekers hebben kunnen genieten van een leuke babbel en verschillende lekkernijen die voor hen werden klaargemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio