Huiszoekingen bij Belfius en Dexia

Print
Huiszoekingen bij Belfius en Dexia

Foto: BELGA

Het Brusselse gerecht heeft eind vorige maand een reeks huiszoekingen laten uitvoeren bij Dexia en Belfius. Dat bevestigt het parket van Brussel, zo bericht De Standaard vrijdag.

De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar het verspreiden van valse of misleidende koersgevoelige informatie over het aandeel-Dexia, tussen 2008 en 2011.

Het onderzoek ging van start nadat advocaat Geert Lenssens in opdracht van een aantal privébeleggers in 2011 een klacht had ingediend bij het Brusselse parket. De beleggers voelen zich misleid door de communicatie van de Dexia-bank in de periode van de bankencrisis in 2008 tot de ontmanteling en opsplitsing van Dexia in 2011. Onder meer Dexia Bank België, nadien herdoopt in Belfius, werd toen voor 4 miljard euro uit Dexia gelicht en genationaliseerd. Volgens de klagers hebben Dexia en zijn bestuurders tussen 2008 en 2011 de toestand van de bank positiever voorgesteld dan die eigenlijk was.

Bij de huiszoekingen bij Dexia en Belfius zijn volgens het parket verschillende documenten en elektronische data in beslag genomen. Er werd niemand aangehouden.