Food

Twee zalige ontbijten om het weekend te beginnen

Print
Twee zalige ontbijten om het weekend te beginnen

Foto: Yvonne Eijkenduijn

Op zondag mag het ook wel eens wat anders zijn dan tijgerpistolets en chocoladebroodjes. Alleen: wat dan? Daarvoor kijken we richting Yvonne Eijkenduijn, die in ‘Het Weekend Ontbijtboek’ 52 originele ontbijtrecepten bundelde: eentje voor elke zondag van het jaar. Alvast twee voorsmaakjes om dit weekend mee uit te pakken.

Op z’n New Yorks: Bagel met roerei, zalm en broccoli

Voor 1 bagel

1 bagel
1 plakje zalm
2 eieren
100 ml melk
4 broccoliroosjes
Olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

Bak de bagel af in de oven en snijd ’m doormidden.
Leg de zalm op de bagel.
Maak het roerei door melk en ei door elkaar te roeren in een koekenpan. Verdeel het roerei over de zalm.
Besprenkel de roosjes broccoli met olijfolie, zout en peper en grill ze 5 minuten in een contactgrill of grillpan. Leg ze op de bagel.

 

Snelle zonde: Nutella cake in een mok

Zin in cake, maar geen zin om een uur bij je oven te wachten? Met dit recept heb je binnen een paar minuten een cake fix. 

Voor 1 mok cake

4 el zelfrijzend bakmeel
2 el lichtbruine basterdsuiker
1 ei
3 el halfvolle melk
3 el maïsolie
3 el Nutella chocoladepasta

Bereidingswijze

Meng alles op volgorde in een met boter ingesmeerde mok, gebruik hiervoor een minigarde of een vork.
Zet in de magnetron op 1000 watt gedurende 2.50 minuten.

 

Het Weekend Ontbijtboek
door Yvonne Eijkenduijn
Uitgegeven bij Snor (verdeling: Van Halewyck)
16,95 euro

Niet te missen