© Eddy Kellens

© Eddy Kellens

© Eddy Kellens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een Hart voor Senegal - 9de Ruilbeurs voor Champagnecapsules

Ruilbeurs voor champagnecapsules met Een Hart voor Senegal. Speciale uitgifte van een nieuwe champagnecapsule tvv een kleuterschooltje in Senegal.

Eddy Kellens

Met bijna 16.000 verschillende champagnecapsules is Eddy Kellens werkelijk gepassioneerd en gekend in gans België, en er buiten, door zijn hobby.Hij richt dan ook zijn 9de Haspengouwse Ruilbeurs voor champagnecapsules in op zondag 12 oktober 2014.

Eerder gaf hij al drie gepersonaliseerde capsules uit over Sint-Truiden, dit in samenwerking met het Champagne Guy de Forez in Les Riceys (Côte des Bars – Aube).Dit jaar verschijnt er een nieuwe capsule met als thema: Een Hart voor Senegal.Nadat hij samen met zijn echtgenote en vrienden begin dit jaar het kleuterschooltje in Bay Dëkk (M’Bour – Senegal) bezocht, en zag wat er met relatief weinig geld mogelijk is, twijfelde hij niet om een speciale capsule uit te geven ten voordele van dit kleuterschooltje.

Een Hart voor Senegal: omdat onderwijs een recht is …De nood aan onderwijs en kennis in een land als Senegal is hoog nodig.Een kind zonder onderwijs is kansloos, de ‘ouderen’ onder onze leden hebben dit op hun vakantie ondervonden.Enkele namen het peterschap op van een pasgeboren baby, gaandeweg wisten ze familie en vrienden bewust te maken van de noodzaak aan financiële steun om deze achtergestelde kinderen meer kansen op een betere toekomst te bieden. Zij gingen op zoek naar meters en peters die de schoolkosten voor de meest behoeftige kinderen op zich wilde nemen.Een meter of peter betaalt jaarlijks 70,00 euro voor de schoolkosten, inbegrepen dagelijks wat melk en brood, en tweemaal per week een warme maaltijd, in de lagere graad betaalt men 90,00 euro.Zo ontstond er een vereniging, die ten doel heeft het onderwijs in Senegal te bevorderen en de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren.

Stad: Mbour (+/- 700.00 inwoners)Bay Dëkk is een zeer arme buitenwijk van Mbour en had dringend behoefte aan een kleuterklas.In het najaar van 2009 is men met de bouw van nieuwe kleuterklasjes begonnen. Uiteraard met de goedkeuring van de lokale autoriteiten en ministerie van onderwijs.Van de ongeveer 900 kinderen tussen 2 en 6 jaar bezochten slechts 46 kleuters het enige bouwvallige klasje.Het nieuwe schooltje biedt momenteel onderdak aan 150 kinderen, en men kan uitbreiden, de constructie van dit gebouw is destijds op voorzien, Dit zouden we nu graag willen realiseren.Een 90-tal kinderen hebben momenteel een meter of peter uit Sint-Truiden en omgeving.

Tijdens de beurs kan men kennis maken met dit mooie project in Senegal. Aan de hand van foto’s kan men de evolutie van de werken volgen. Tevens is er een standje met allerhande Senegalese prullaria, vervaardigd in het plaatselijk gehandicaptencentrum, opbrengst is eveneens ten voordele van het schooltje.De champagne, met nieuwe capsule en speciaal etiket, kan er tijdens de beurs aangekocht worden.Aangezien het om een beperkte oplage gaat kan men best reserveren.Info: Eddy Kellens – 0475/31.35.39 – eddykellens@skynet.be

- - - - -

Kom dan ook kennismaken met dit mooie project op zondag 12 oktober 14 van 09u00 tot 16u00.Place to be: ’t Veilinghuis, Tongersesteenweg 152 te Sint-Truiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio