Het Geluid van Hasselt en Genk op de tuilkabelbrug

Print
Het Geluid van Hasselt en Genk op de tuilkabelbrug

Foto: Marc Vos

Genk - De eerste muzikale samenwerking tussen Genk en Hasselt vond zondag 5 oktober plaats op een symbolische plek, namelijk de grotendeels ongebruikte tuilkabelbrug (over het kanaal in Godsheide) die Genk en Hasselt verbindt. Iedereen die interesse had, kon als muzikant of (koor)zanger aan het spektakel deelnemen

Zo waren er ongeveer 500 deelnemers die een of ander geluid produceerden: van de toeterende brandweer en politie op het kanaal tot verschillende koren, percussiegroepen en een symfonisch orkest op de brug zelf. De apotheose van de namiddag was een stuk van de Vlaamse componist Wim Henderickx, speciaal voor deze gebeurtenis geschreven. De opzet was een soort van 'muzikale eenheid' tussen Genk en Hasselt te creëren.

Ondanks het slechte weer was er toch veel volk op de been. Doch midden op de brug voor een van de podia, was er toch een beetje een 'wandel-bottleneck', en kon je enkel voetje voor voetje vooruit schuifelen. Gelukkig stonden de deelnemers zelf (met hun instrumenten) droog onder een een doorschijnende tent (zodat de muzikanten ook nog genoeg licht hadden). Ik vond het een redelijk geslaagd experiment, maar het was toch moeilijk om de samenhang (als die er al was) tussen al dit geluid en deze muziek te horen. Het was het moeilijk om er een lijn in te zien, maar toch was een wandeling over de brug alleszins een spektakel op zich.

Hopelijk leidt deze eerste samenwerking nog tot ander interessante (muzikale) projecten tussen Genk en Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio