Wilmots: ‘Vier opties om Witsel te vervangen’

Print
Wilmots: ‘Vier opties om Witsel te vervangen’

Foto: Photo News

Bondscoach Marc Wilmots moest het maandag op training in Neerpede onder meer zonder Thibaut Courtois doen. Het sluitstuk van Chelsea liep zondag tegen Arsenal een hoofdblessure op na een botsing met winger Alexis Sanchez en is momenteel nog in Londen.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Thibaut ondergaat dinsdagochtend nog een onderzoek. Als alles goed verloopt, zakt hij dinsdagavond naar België af. We moeten natuurlijk nog afwachten wat de dokters zeggen, maar ik verwacht dat hij kan spelen’, vertelde de bondscoach na de eerste training in de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (10 oktober in Brussel) en Bosnië-Herzegovina (13 oktober in Zenica).

‘Ik heb Thibaut zondag al gesproken. De samenwerking met de medische staf van Chelsea verloopt uitstekend. Een uur na de wedstrijd wist ik de uitslagen van de onderzoeken al. Het onderzoek van dinsdag verloopt in samenspraak met onze dokters. Maar ik ontvang enkel positieve signalen. Thibaut voelt zich vandaag ook al een pak beter’, vertelde Wilmots over zijn sluitstuk.

Ook draaischijf Eden Hazard kwam niet ongeschonden uit de strijd met de Gunners. Hazard, die het openingsdoelpunt scoorde van op de stip, liep een blauwe teen op en trainde maandag niet mee op Neerpede. Wilmots maakt zich echter niet ongerust. ‘Zijn teen ziet blauw, maar er is zeker geen sprake van een breuk. Hopelijk kan Eden zo snel mogelijk bij de groep aansluiten. Fellaini is dan weer wedstrijdfit. Hij traint al drie weken probleemloos mee bij Manchester United. Het seizoensbegin is enorm druk met heel wat matchen. Verscheidene spelers hebben me verteld dat ze vermoeid zijn. Daarom hebben we een rustige recuperatietraining afgewerkt.’

Vervanger Witsel

In de driehoek op het middenveld is Axel Witsel (scheur in de ligamenten van de enkel) een belangrijke afwezige. De bondscoach laat nog niet in zijn plannen kijken.

‘Ik zie vier opties in mijn kern om Witsel te vervangen, maar ik ga nog niet zeggen wie er zal spelen. Waarover moeten we anders de volgende dagen praten? Bovendien kan het van de wedstrijd afhangen: een match tegen Bosnië is nog wel wat anders dan tegen Andorra.’

Chadli: ‘Kan op meerdere posities spelen’

Nacer Chadli zit momenteel in uitstekende vorm bij Tottenham Hotspur en ook bij de Rode Duivels komt hij in aanmerking voor een basisplaats, aangezien Axel Witsel (scheur in de ligamenten van de enkel) en Kevin Mirallas (hamstring) buiten strijd zijn. ‘Ik speel op de positie die de coach me geeft’, vertelde Chadli maandag na de eerste training in Neerpede.

De laatste keer dat Chadli bij de Rode Duivels in de basis mocht starten, was in de WK-openingswedstrijd in groep H tegen Algerije (2-1). De Luikenaar kon toen niet helemaal overtuigen en mocht bij de rust in de kleedkamer blijven voor Dries Mertens, die in de slotfase de winnende treffer scoorde. De rest van het WK moest Chadli vrede nemen met invalbeurten. ‘In de vorige kwalificatiecampagne heb ik wel bijna altijd gespeeld. Witsel is out en dus komt er een plaats vrij in de driehoek op het middenveld. Bij de Duivels heb ik eerder al centraal gespeeld, ik kan daar zeker uit de voeten’, aldus Chadli.

Bij de Spurs blijkt Chadli steeds beter zijn draai te vinden. Dit seizoen was hij in zes Premier League-wedstrijden al goed voor vier doelpunten en een assist. Ook zondag kreeg hij in de competitiewedstrijd tegen het Southampton van Toby Alderweireld van coach Mauricio Pochettino een basisplaats. Chadli speelde de hele wedstrijd, de Spurs wonnen met het kleinste verschil (1-0) dankzij een doelpunt van draaischijf Christian Eriksen. ‘Het gaat een pak beter dan vorig seizoen en dat hangt van verscheidene parameters af. De nieuwe coach heeft een andere manier van trainen en die bevalt me. Ook mijn rol in het spelsysteem ligt me. Ofwel speel ik als tweede spits, in steun van Adebayor, ofwel op de flank. Dat hangt van de tegenstander af. Ik merk wel dat ik efficiënter geworden ben. Ik heb veel getraind op diepgang en doelgerichtheid. Daardoor kom ik vaker in positie om te scoren. Tot slot voel ik me ook fysiek erg sterk. Het heeft in het begin van het seizoen een tijdlang geduurd vooraleer ik echt klaar was, maar na een goeie invalbeurt ben ik eigenlijk niet meer uit de ploeg verdwenen.’

De middenvelder is dus blij dat hij bij Tottenham gebleven is. ‘Er was wel wat interesse, maar van een transfer is nooit echt sprake geweest. Ik heb er nooit aan gedacht om de Spurs te verlaten. Ik wou er voor mijn plaats vechten omdat ik weet dat ik er nog veel mooie dingen kan laten zien’, besloot Chadli.