Oostende aanvaardt schorsing Coulibaly niet, ook Cercle in beroep

Print
Oostende aanvaardt schorsing Coulibaly niet, ook Cercle in beroep

Foto: BELGA

Eersteklasser KV Oostende heeft besloten om het schorsingsvoorstel van vier speeldagen voor spits Elimane Coulibaly niet te aanvaarden. KVO zal zich dan ook dinsdagmiddag met Coulibaly aanbieden bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om er een lichtere straf te bepleiten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Senegalese Belg kreeg afgelopen weekend een rode kaart in de wedstrijd tegen Sporting Lokeren (3-1 nederlaag) omdat hij zijn elleboog in het gezicht plantte van Koen Persoons. Het Bondsparket stelde de spits maandagochtend een schorsing van vier speeldagen voor, in combinatie met een geldboete van 700 euro, maar dat vinden de Oostendenaren te zwaar. Ze willen een lichtere sanctie en hopen daarvoor bij de Geschillencommissie goede argumenten aan te brengen.

Nadat Oostende zondagavond in Lokeren op voorsprong was gekomen (0-1 via Frederic Brillant na 15’) ging bij Elimane Coulibaly even het licht uit. Zijn elleboog kwam onzacht in aanraking met de neus van Lokeren-middenvelder Koen Persoons en ref Bart Vertenten trok dan ook een rode kaart. Lokeren kon in de volgende 75 minuten de achterstand ombuigen tot 3-1 winst. .

Cercle vindt ook schorsing N'Diaye te zwaar

Cercle Brugge-middenvelder Ismaïla N'Diaye verschijnt dinsdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen voor de Geschillencommissie. Dat meldt Cercle-woordvoerder Pol Vandendriessche. Club en speler vinden de voorgestelde sanctie van één speeldag schorsing en 400 euro boete, voor de rode kaart die hij zaterdag ontving in de competitiewedstrijd bij Waasland-Beveren (1-0 verlies), te zwaar.

Vorige maand werd N'Diaye nog maar door het Reviewteam op het matje geroepen na een onbesuisde tackle. Advocaat Johnny Maeschalk pleitte toen dat het Reviewteam ongeldig was samengesteld, en dus ging N'Diaye vrijuit. Deze keer komt hij er waarschijnlijk niet zonder schorsing vanaf.

De middenvelder kreeg zaterdag in minuut 59 van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Waasland-Beveren een rode kaart van scheidsrechter Thierry Derycke, en mocht dus gaan douchen. Het hielp Cercle allesbehalve vooruit, en nu krijgt de zaak ook nog via de voetbalbond een staartje. Volgens het Bondsparket, dat maandagochtend een voorstel tot minnelijke schikking naar Cercle stuurde, was de overtreding van de Senegalees ‘een brutale overtreding die de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar kon brengen’.