Zicherse jeugdvereniging plaatst zelf nieuwe muur

Print
Zicherse jeugdvereniging plaatst zelf nieuwe muur

Foto: Cédric Habex

Zichen-Zussen-Bolder

Riemst - Jeugdvereniging PJZB uit Zichen heeft de handen de afgelopen weken vol gehad met het afbreken van een dertig meter lange buitenmuur en het plaatsen van een nieuwe. Dit deden ze bijna volledig op eigen kracht. Enkel voor de diepere graafwerken en het aanbrengen van de nieuwe betonnen muur kwam er hulp van buitenaf.

Ongeveer drie weken geleden zijn de leiders en leden van PJZB, de parochiale jeugd van Zichen-Bolder, aan het karwei begonnen en nu is het resultaat er. De oude bakstenen muur, die er al meer dan 50 jaar stond, heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe betonnen muur. Dit was dringend nodig want de bakstenen muur trok geleidelijk aan scheef. Afgelopen weekend moest de nieuwe muur er staan, want zaterdag hield de jeugdbeweging haar opendeurdag.

Jeugdvereniging PJZB heeft zo veel mogelijk werk zelf verricht om het kostenplaatje te drukken. “Het afbreken van die oude bakstenen muur was het grootste werk. Daar zijn we toch anderhalve week zoet mee geweest”, aldus PJ-leider Dirk Tans. Hij heeft zich over het project ontfermd. Er was weinig tijd, want men kon enkel na werk- en schooluren aan de slag. “Het is eigenlijk nog heel snel gegaan. Zeker als je je bedenkt dat we 70 ton bakstenen en grond hebben uitgekapt en uitgegraven. En die tonnen puin moesten we dan ook nog eens zelf wegbrengen”, zegt Dirk Tans.

Christophe Eycken, hoofdleider van PJZB: “We organiseren veel activiteiten om geld in te zamelen, zoals de opendeurdag met barbecue afgelopen zaterdag. Er waren maar liefst 200 inschrijvingen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal fuiven die geld in het laatje brengen. Dat geld moet je investeren in de toekomst. Door onze inkomsten en de subsidies die de gemeente Riemst aan jeugdbewegingen geeft om hun jeugdcentrum te onderhouden, zijn deze werken mogelijk. Als jeugdvereniging kan je dan ook niet stilzitten.”

Ook de komende weken gaat PJZB niet stilzitten. Er staan namelijk nog werken op de planning. Er gaat nieuwe asfalt komen op de parking en er wordt nieuw hekwerk geplaatst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio