Memorial Vandenbroucke sluit Waals wielerseizoen af

Print
Memorial Vandenbroucke sluit Waals wielerseizoen af

Foto: VUM

In Binche wordt dinsdag een punt gezet achter het wielerseizoen in Wallonië met de semiklassieker Binche-Chimay-Binche, (cat. 1.1.), ook bekend onder de naam Mémorial Frank Vandenbroucke, die op 12 oktober exact vijf jaar geleden overleed.

De wedstrijdorganisatie heeft te lijden onder de internationale kalender en de Ronde van Peking, maar kan toch een mooi deelnemersveld presenteren met de aanwezigheid van zeven World Tourploegen en Sep Vanmarcke, John Degenkolb en Greg Van Avermaet als grootste publiekstrekkers. In 2013 ging de winst naar de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse Van Rensburg. Hij bleef Bjorn Leukemans en Greg Van Avermaet voor. De wedstrijd werd trouwens datzelfde jaar van “Binche-Tournai-Binche” naar Binche-Chimay-Binche omgedoopt omwille van een parkoerswijziging.

Er komen achttien ploegen, waarvan 7 World Tour, 4 pro-continentale en 7 continentale teams aan de start om 12u00 op de markt in Binche. De aankomst na 188,6 kilometer is voorzien rond 17u00.

De laatste Belgische winnaar was Frank Vandenbroucke in 1996.

Deelnemende ploegen:

WorldTour: Lotto-Belisol (Jens Debusschere, Jonas Van Genechten), Omega Pharma-Quick.Step, Giant-Shimano (John Degenkolb), Belkin (Sep Vanmarcke, Lars Boom), AG2R-La Mondiale, Europcar, BMC (Greg Van Avermaet, Ben Hermans)

ProContinentale ploegen: Bretagne-Séché Environnement, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert (Björn Leukemans), Cofidis

Continentale ploegen: Wallonie-Bruxelles, Color Code-Biowanze, Vastgoedservice-Golden Palace, Verandas Willems, Veranclassic-Doltcini, Josan-To Win, T-Palm Pôle Continental Wallon.