Astana niet naar Ronde van Peking na dopinggevallen

Print
Astana niet naar Ronde van Peking na dopinggevallen

Foto: Photo News

Astana neemt niet deel aan de Ronde van Peking. Dat maakte de ploeg maandagmiddag bekend op zijn website. De beslissing komt er nadat het team de voorbije weken af te rekenen had met twee positieve dopinggevallen.

Vorig week raakte bekend dat Maxim Iglinksiy positief had getest op EPO bij een test op 1 augustus. Eerder liep ook zijn broer Valentin tegen de lamp. Omdat de ploeg deel uitmaakt van de MPCC, de internationale beweging voor een geloofwaardig wielrennen, volgt daaruit dat het team na twee positieve dopinggevallen in één jaar zichzelf voor acht dagen na de eerstvolgende WorldTour-wedstrijd moet schorsen.

Astana wilde afgelopen weekend wel deelnemen aan de wedstrijd in eigen land, de Tour of Almaty, en de Ronde van Lombardije en wachtte op de tegenexpertise van Iglinkskiy om daarna eventueel de schorsing uit te voeren. Aangezien Iglinksiy nu bekend heeft gemaakt dat hij geen tegenexpertise zal vragen, moet de ploeg wel in actie schieten. ‘Conform de regels van de MPCC zullen wij niet deelnemen aan de Ronde van Peking’, luidt het op de site. Al bij al komt de ploeg daarmee goed weg, want weinig teams staan te springen om zo laat op het seizoen nog naar Peking af te reizen. Eerder verklaarde UCI-voorzitter Brian Cookson dat de ploeg met argusogen bekeken zal worden door de licentiecommisie.