Zwammen over zwammen met Femma

Print
Opglabbeek - Op zondagmorgen 5 oktober trokken we met 23 personen vanuit Opglabbeek naar Houthalen, om precies te zijn naar Hoeve Jan. Hier maakten we gedurende twee uur een paddenstoelenwandeling onder de deskundige leiding van onze twee gidsen Jean-Claude en Theo

Het was druilerig, miezerig weer, ideaal voor onze wandeling volgens onze gidsen. Gedurende de tocht leerden we veel boeiende en interessante weetjes over zwammen, paddenstoelen of schimmels. Voortaan zullen we veel intensiever gaan kijken, want zwammen zijn werkelijk bijna overal aanwezig. Alleen al in Limburg zouden er een 5000 verschillende soorten zijn, waarvan de helft nog maar in kaart is gebracht.
Sporen, buisjes, knollen of beurzen...we hebben vanalles gezien en geroken. Hopelijk weten we binnenkort nog het verschil tussen een elfenbankje, een fopelfenbankje en een ruig elfenbankje.
De gids vertelde ons dat het in België verboden is om paddenstoelen te plukken, en dat we als we paddenstoelen willen eten, dat we ze dan misschien best in de winkel kopen. Dan zijn we tenminste zeker dat ze écht eetbaar zijn.
Iedereen vond het een geweldig interessante voormiddag, en volgens goede gewoonte sloten we de activiteit af met een lekker glaasje vruchtensap of een lekker borreltje.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio