John Galliano gaat aan de slag bij Maison Martin Margiela

Print
John Galliano gaat aan de slag bij Maison Martin Margiela

Foto: REUTERS

Genk -

De Britse ontwerper John Galliano gaat aan de slag als creatief directeur bij het modehuis Maison Martin Margiela. Dat heeft het modehuis maandag bekendgemaakt. Dat modehuis werd gesticht door de Limburger Martin Margiela.

Afgelopen week gingen er al geruchten dat Galliano zijn terugkeer in de modewereld zou maken bij Maison Martin Margiela. Dat is nu door het modehuis bevestigd. “Margiela is klaar voor de komst van een nieuwe, creatieve geest”, zegt Renzo Rossi, de directeur van OTB, het bedrijf dat eigenaar is van het modehuis. “John Galliano is een van de grootste talenten aller tijden, een unieke ontwerper voor een modehuis dat de modewereld altijd vernieuwt en uitdaagt.”

Galliano zal verantwoordelijk zijn voor alle collecties van het modehuis, inclusief de pret-à-portercollecties. Verwacht wordt dat hij zijn eerste collectie in januari zal tonen, tijdens de modeweek van Parijs. Het zal zijn eerste collectie worden sinds hij in maart 2011 op staande voet werd ontslagen bij het Franse modehuis Dior na racistische en antisemitische uitlatingen. De ontwerper was lange tijd in behandeling om zijn verslavingen aan drank en drugs aan te pakken. Hij zei eerder een langzame comeback in de modewereld te willen maken.

Er wordt dan ook verwacht dat hij de komende tijd weinig in de publiciteit zal treden. Dat past ook bij Maison Martin Margiela. De oprichter, de Genkse ontwerper Martin Margiela, die in 2009 opstapte, gaf zelden interviews.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio