Pascal Peters is 'Eerste Kok van België 2015'

Print
Dilsen-Stokkem / Maaseik -

Pascal Peters is maandag uitgeroepen tot 'Eerste Kok van België 2015'. Tijdens de finale van de 62ste Prijs Prosper Montagné in Brugge scoorde de Maaseikenaar het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van het sterrenrestaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Het culinaire topconcours geldt als een van de belangrijkste kookwedstrijden in België. De titel 'Eerste Kok van België' is officieel erkend en exclusief voorbehouden aan de meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. Ieder jaar dingen de beste koks van België mee naar deze prestigieuze eretitel.

Dit jaar dongen vijf finalisten mee naar de oppergaai: Vincent Florizoone (chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove), Bart Hoornaert (souschef van restaurant La Durée in Izegem), Wim Van Hecke (souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele) en Pascal Peters. Ze moesten allemaal een driegangenmenu bereiden, met als pronkstuk de Coq des Prés met een donker Belgisch bier. De jury beoordeelde onder meer hun werkwijze en uiteraard het eten zelf.

“Het was enorm spannend. Op een totaal van 1.200 punten sprong Peters er maar een paar puntjes bovenuit”, aldus Yves Panneels van Club Prosper Montagné. “We hadden een uitzonderlijk hoog niveau dit jaar.” Peters studeerde aan de hotelschool van Hasselt, en werkt al sinds 2012 bij Vivendum.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio