Auto vijf maanden van garage naar garage

Print
Linter -

Vijf maanden nadat hij zijn wagen naar de garagist bracht voor een kleine herstelling, wil Walter Quintelier (65) wel eens terug met zijn Nissan Qashqai rijden. De wagen verhuisde van garage naar garage, maar geen enkele technieker kreeg hem aan de praat. Maar nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel.

Walter kocht de auto begin 2009 en bolde er probleemloos 220.000 kilometer mee. “Maar begin mei wilde hij niet meer starten. Hij deed niets meer”, zegt hij.

Walter liet de wagen takelen naar de garage waar hij hem gekocht had. “Begin juni vond ik dat de herstelling toch wat lang duurde. Bleek dat mijn garagist geen officiële dealer meer was. Na wat heen en weer gemail, bleek dat mijn wagen naar een dealer in Aarschot was verhuisd. Ondertussen waren we al eind juni.”

“Mails naar Nissan bleven onbeantwoord of in het beste geval volgde er een droog standaardantwoord. Eind augustus bleek plots dat mijn wagen ook bij de garage in Aarschot weg was. Op 7 september kreeg ik een mail dat hij bij garage Merinsky in Sint-Truiden stond. Er zou een expert naar mijn wagen komen kijken, maar een eerste bezoek van die man zette nog geen zoden aan de dijk.”

Tino Merinsky, Nissan-dealer in Sint-Truiden, liet ons vorige week weten dat er een oplossing in de maak is. “De wagen werd hier afgeleverd zonder een aantal onderdelen. Het is niet zo eenvoudig om dan snel een reparatie door te voeren. Maar een tweede technieker is erin geslaagd het probleem helemaal op te helderen. In principe is de wagen deze week weer bij de eigenaar.”

Nissan België betreurt dat alles zo lang aansleepte.

Wat er precies met de wagen scheelde, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.