Mechelen eerste Wi-Free stad van Vlaanderen

Print
Mechelen eerste Wi-Free stad van Vlaanderen

Foto: Oredia / Reporters

Mechelen -

Telenet pakt uit met een vernieuwd wifinetwerk: Wi-Free. “Aanmelden op de Telenet home- en hotspots doe je nu 1 keer en daarna nooit meer”, luidt het. Bovendien wordt Mechelen “de eerste Wi-Free stad van Vlaanderen”.

Telenet zal de komende jaren stevig investeren in de verdere uitbouw van het wifinetwerk om ervoor te zorgen dat klanten ook onderweg altijd en overal er kunnen gebruik van maken.

Het bedrijf implementeert als eerste operator in België ‘EAP’, een nieuwe technologie waarbij klanten slechts eenmaal moeten aanmelden op hun mobiele toestel en vervolgens automatisch connectie maken met homespots of hotspots.

Daarnaast kondigt Telenet samen met stad Mechelen aan dat tegen het voorjaar de Mechelse commerciële binnenstad volledig afgedekt zal zijn met wifi. “Onze thuisstad wordt in het voorjaar 2015 de eerste echte Wi-Free stad: met extra hotspots in de commerciële binnenstad én de eerste stad waar de hele binnenstad automatisch verbinding maakt met homespots en hotspots. Je zal er dus overal kunnen surfen via Wi-Free zonder je telkens aan te melden”, meldt Telenet trots.

Sinds 22 september is Telenet begonnen met ‘De Grote Netwerf’, de grootste uitbreiding van het kabelnetwerk in de geschiedenis van het telecombedrijf. Op 5 jaar tijd investeert Telenet 500 miljoen euro om van het netwerk een “ultraperformant Giga-netwerk” te maken.