Courtois geraakt speelklaar voor Rode Duivels

Print
Courtois geraakt speelklaar voor Rode Duivels

Courtois Foto: belgaimage

Thibaut Courtois lijkt fit te zullen raken voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Andorra (10 oktober in Brussel) en Bosnië-Herzegovina (13 oktober in Zenica). Zijn club Chelsea geeft maandag op zijn website positief nieuws over de hoofdblessure van de doelman. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde ondertussen op Twitter dat Courtois woensdag zal aansluiten bij de Rode Duivels.

‘Chelsea bevestigt dat Thibaut Courtois gisteren tijdens de wedstrijd tegen Arsenal naar het ziekenhuis is geweest om er tests omtrent zijn hoofdblessure uit te voeren. Die brachten geen probleem aan het licht. Thibaut werd behandeld voor een kleine snee aan zijn oor en mocht het ziekenhuis gisterenavond verlaten. Hij wordt later deze week verwacht voor internationale verplichtingen.’ 

Courtois kwetste zich zondagmiddag toen hij halfweg de eerste helft de knie van Arsenalspeler Alexis Sanchez tegen het hoofd kreeg. De Rode Duivel speelde na een medische behandeling op het veld nog even verder maar moest zich uiteindelijk toch laten vervangen (bekijk de beelden hier ).

De Rode Duivels verzamelen maandagavond in Neerpede voor een eerste training.