Niels Albert laat zich weldra opereren

Print
Niels Albert laat zich weldra opereren

Foto: Photo News

Niels Albert moest noodgedwongen afscheid nemen van het veldrijden door hartproblemen. Hij mag enkel nog sporten op recreatief niveau, en dan alleen nog onder bepaalde voorwaarden. In de marge van de voorstelling van zijn boek maandag in Diegem, raakte ook bekend dat Albert een operatie zal ondergaan zodat hij gemakkelijker recreatief kan sporten.

‘Ik denk helemaal niet aan een terugkeer op het hoogste niveau’, aldus Albert, ‘maar als ik een operatie zou ondergaan, zou ik gemakkelijker recreatief moeten kunnen sporten. Nu moet dat met bètablokkers en die ervaring is toch niet hetzelfde op de fiets’, legde Albert uit op de persvoorstelling van zijn boek ‘Recht uit het Hart.

Albert liet zich de voorbije maanden door heel wat specialisten onderzoeken en hartspecialist Brugada stelde dat een terugkeer op het hoogste niveau voor Albert mogelijk was. ‘Daar ben ik nu helemaal niet mee bezig’, herhaalde Albert nog eens.

‘Ik zal een operatie ondergaan in de nabije toekomst. Wanneer weet ik nog niet precies. Het betreft een kleine ingreep van slechts tien minuten die professor Brugada me voorstelde. Een longspecialist zal een zenuw onder het borstbeen dichtbranden, waardoor minder adrenaline naar mijn hart wordt gestuurd. De operatie, een stellectomie, zou het probleem van de overslagen kunnen oplossen. Daarna zal ik wel maanden aan een stuk moeten opgevolgd worden, maar dat neem ik er graag bij. Als de ingreep succesvol is, zou ik in de toekomst geen bètablokkers meer moeten innemen om nog recreatief te sporten.’

En daar is het Albert om te doen, geen comeback dus, maar aangenaam kunnen sporten op een lager niveau.