Kleinveetentoonstelling in Rekem krijgt veel volk over de vloer

Print

Foto: arnold roberts

Rekem

Lanaken - Meer dan 600 dieren en vogels stonden tentoongesteld in het ontmoetingscentrum van Rekem, de thuisbasis van de 57 jaar jonge club Nut en Sport.

De Koninklijke, Raskonijn- en Pluimveeclub Nut enSport Rekem hield afgelopen weekend haar jaarlijkse tentoonstelling in het Ontmoetingscentrum Kleinveld. Hobbyisten-fokkers uit heel Vlaanderen en de Oostkantons konden hun dieren naar Rekem brengen om deel te nemen aan de tentoonstelling en keuring. Ongeveer 600 kooien waren opgesteld voor de konijnen, vogels en pluimvee die na de keuring door het publiek bekeken konden worden. Zondagnamiddag omstreeks 17 uur werden de prijzen en onderscheidingen bekendgemaakt.

Tussen de tentoonstellingsdieren en vogels zaten heel wat verschillende soorten en rassen. Van Vlaamse reus tot piepkleine dwergkonijntjes en grote hoenders tot kleine krielen, maar ook cavia's trof men aan op de tentoonstelling. Niet alle rassen zijn gemakkelijk te fokken en dat is net de uitdaging voor sommige fokkers. De staartloze show-araucana’s bijvoorbeeld, met de uitstekende oortoefjes en de juiste pootkleur, zijn een uitdaging om te fokken. Er ware dan ook maar vier exemplaren op de tentoonstelling. Huidig voorzitter Guido Gilissen is een zoon van een van de oprichters in 1957 en kreeg  het fokken en kweken in clubverband met de paplepel binnen. In dat jaar van oprichting gaven Martin Winten, Jean Drieskens, Mathieu en Michiel Gilissen de start aan de club. Michiel zou zelfs 50 jaar als secretaris lid blijven van de vereniging. “De aanvankelijke kleine club uit Rekem verwierf naam en faam in het wereldje van sportkwekers”, volgens de voorzitter. “Nieuwe leden en zeker jeugdleden kunnen steeds aansluiten en wij zullen hen met raad en daad bijstaan bij de keuze en de verzorging van de dieren.”

Voor verdere inlichtingen kan je altijd terecht via e-mail : guido.gilissen@skynet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio