157 leerlingen nemen deel aan brandoefening

Print
Riemst - De gemeentescholen in Millen en Genoelselderen hielden op vrijdag 3 oktober een brandoefening. Op die manier wil de schooldirectie in samenwerking met de dienst Noodplanning van de gemeente Riemst, leerlingen en leerkrachten voorbereiden op een echte noodsituatie, die zich hopelijk nooit voordoet.

Om 11 uur luidde het brandalarm in Gemeentelijke Basisschool De Driesprong in Millen. Daarop kwamen de 131 leerlingen samen met hun leerkrachten rustig de klas uit om te verzamelen op de vooraf aangeduide evacuatieplaats. De evacuatie is zonder problemen verlopen. De ambtenaar Noodplanning hield vervolgens een controle in alle klaslokalen of alle deuren en ramen gesloten waren.

Bert Cilissen, schepen van Onderwijs: "Wij houden twee keer per jaar een evacuatieoefening in onze scholen. Op die manier houden we iedereen alert over wat je best wel of niet doet in een noodsituatie. Natuurlijk hopen we dat er nooit echt een brand uitbreekt in één van onze scholen. Maar preventief werken, zorgt ervoor dat iedereen ook voorbereid is op een mogelijke noodsituatie. En het geeft ons de kans om bij te sturen waar nodig."

Om half 12 was dan de Gemeenteschool in Genoelselderen aan de beurt. Ook daar verliep de evacuatieoefening zonder problemen. De 26 leerlingen verlieten samen met hun leerkrachten tijdig het klaslokaal.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio