Cercle Brugge zet Lorenzo Staelens op straat

Print
Cercle Brugge zet Lorenzo Staelens op straat

Lorenzo Staelens Foto: Photo News

Lorenzo Staelens is niet langer trainer van Cercle Brugge. Dat werd bevestigd door de West-Vlaamse club. Assistent-coach Arnar Vidarsson neemt over van Staelens. Cercle Brugge verloor afgelopen weekend met 1-0 van Waasland-Beveren. Door die nederlaag zakte de Vereniging naar een gedeelde voorlaatste plaats met Lierse. De Bruggelingen tellen amper negen punten uit tien matchen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het derde opeenvolgende verlies is Lorenzo Staelens uiteindelijk fataal geworden. Cercle staat op een na laatste, samen met Lierse. Hoewel het verschil met de ploegen er vlak boven, Charleroi en Waasland-Beveren, slechts twee punten bedraagt, hebben de stemmen binnen Cercle die vinden dat Staelens niet het maximale uit zijn kern haalt de bovenhand gehaald.

‘Vanochtend besliste het bestuur van de cvba Cercle Brugge om de samenwerking met Lorenzo Staelens te beëindigen. De tegenvallende resultaten van de voorbije weken liggen daarvan aan de basis’, meldde Cercle Brugge op zijn website. ‘De Vereniging wenst Lorenzo te bedanken voor zijn jarenlange inspanningen. Cercle Brugge wenst Lorenzo nog veel succes in zijn professionele loopbaan.’

Geen De Boeck, wel Vidarsson

Assistent-trainer Arnar Vidarsson - en niet Glen De Boeck - wordt de nieuwe hoofdcoach. ‘Met Arnar beschikt Cercle in eigen rangen over een topsporter met het geschikte profiel. Cercle is ervan overtuigd dat Arnar over de kwaliteiten beschikt om de Vereniging sportief terug in rustiger sportieve wateren te loodsen. Hij ontpopte zich de voorbije maanden al tot een gedreven, bezielende trainer die ook leiding kan geven.’ De huidige functie van Vidarsson wordt zo snel mogelijk ingevuld. Dinsdag geeft Cercle Brugge meer uitleg op een persconferentie.

Staelens verloor veel krediet

Sinds een desastreus verlopen Play-off 2 vorig seizoen, verloor Staelens veel krediet. Krediet dat hij meer dan verdiende nadat hij Cercle Brugge in 2013 voor degradatie behoedde in Play-off 3 én vorig seizoen naar een rustige reguliere competitie leidde. 

Dit seizoen startte Cercle Brugge belabberd aan het seizoen. Momenteel staat de Vereniging op een gedeelde voorlaatste plaats met Lierse. Het haalde slechts negen punten uit tien matchen. De 1-0 tegen Waasland-Beveren werd hem fataal. Een verlies dat werd ingeluid door een onterechte uitsluiting voor N’Diaye na het uur. Staelens reageerde achteraf furieus

Staelens is na Emilio Ferrera (Racing Genk) en Stanley Menzo (Lierse) de derde coach die dit seizoen op straat wordt gezet in de hoogste voetbalklasse.