Jenny Vanhaeren zette Kortessemse senioren op de kaart

Print
Jenny Vanhaeren zette Kortessemse senioren op de kaart
Kortessem -

Jenny Vanhaeren was gedurende 20 jaar de drijvende kracht van de seniorenraad van Kortessem en meer dan 10 jaar voorzitter. Zij werd, bij haar afscheid, door de nieuwe seniorenraad uitbundig gehuldigd voor haar tomeloze inzet.

Jenny Vanhaeren: Als jong gepensioneerde uit het onderwijs kwam ik in de jaren 90 in de seniorenraad terecht en begin 2000 werd ik dan voorzitter van een seniorenraad met buitengewone leden.

Voor de senioren was er toen weinig of niets. En met de nieuwe ploeg begonnen we hard te werken.

We gaven talrijke adviezen zoals: de invoering van de blauwe zone om het parkeerprobleem in en om de Dorpsstraat in Kortessem op te lossen, advies over diefstalpreventie, valpreventie, brandveiligheid en verkeersveiligheid, gratis computerlessen voor senioren, seniorenflats in de Omstraat, oprichting kangoeroewoningen, dag- en korte opvang voor senioren, ..

We hielden een uitgebreide enquete om de behoeften van de senioren in kaart te brengen. Sinds 2003 organiseerden we elk jaar een spetterende seniorenweek, die door de senioren en tal van organisaties en politici werd bewierookt.

Francis Croes


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio