Celebs

Ben Affleck boos op 'racistische' presentator

Print
Ben Affleck boos op 'racistische' presentator

Foto: Photonews

De Amerikaanse acteur Ben Affleck ging afgelopen vrijdag 3 oktober in de clinch met Tv-presentator Bill Maher. Tijdens de talkshow ‘Real Time With Bill Maher’ deed Maher straffe uitspraken over de Islam waar de acteur niet mee gediend was.

Naast Ben Affleck, die momenteel schittert in de film ‘Gone Girl’, was ook de Amerikaanse auteur Sam Harris aanwezig in het praatprogramma van Bill Maher. Toen de Islam plots het onderwerp van gesprek werd, deden zowel Harris als Maher uitspraken die Ben Affleck onmiddellijk en geïrriteerd weerlegde en afschreef als ‘racistisch’.

Harris zei dat 'het de Moslimwereld ontbreekt aan respect voor vrouwen, homoseksuelen en vrijdenkers' en dat 'de Islam momenteel de bakermat is van slechte intenties'. Deze uitspraak vond Affleck ‘te veralgemeend, lelijk en bovendien racistisch’. Volgens de 42-jarige acteur weegt de minderheid van radicale Islamieten niet op tegen de grote meerderheid Moslims die geen extreme gedachten hebben, die vrouwen niet straffen en gewoon naar school gaan.

Ook Tv-presentator Maher ging mee in de discussie en voegde daaraan toe dat ‘de Islam de enige religie ter wereld is die zich gedraagt als de maffia en dat ze iedereen die iets verkeerd zegt of schrijft hardhandig aanpakt'. ‘U wilt de Islam veroordelen? Wij hebben meer Moslims vermoord en meer Islamietische naties aangevallen dan dat zij ons schade hebben berokkend’, was de repliek van Affleck.

Recent nog werd Maher bekritiseerd omwille van zijn uitspraak dat vrouwenbesnijdenis een typisch Islamitisch probleem is.

 

Niet te missen