Land Rover in de prak: ‘Heb er vijf minuten mee kunnen rijden’

Print
Land Rover in de prak: ‘Heb er vijf minuten mee kunnen rijden’

Foto: Jeffrey Gaens

Maaseik -

Amper vijf minuten nadat Annette Voncken (55) uit Neeroeteren haar Land Rover (7.000 euro, 9 jaar, 84.000 kilometer) had gekocht, boorde een onoplettende Nederlander zich in haar achterkant. De auto was meteen klaar voor de schroothoop.

Annette stond te wachten voor een rood verkeerslicht. Ze was dus in haar recht. Toch zijn haar kosten drie maanden na het ongeval nog niet uitbetaald. “Mijn verzekering wacht op de verklaring van de tegenpartij. Maar die heeft blijkbaar andere dingen te doen. Intussen zit ik dus zonder auto en ik heb geen geld om een nieuwe te kopen. Kan dit allemaal zomaar? Heb ik geen recht op een vervangwagen?”

Opgelost

“Ook al lijken de omstandigheden duidelijk, we moeten wachten tot we alle versies van het ongeval of het PV in ons bezit hebben”, zegt Ethias-woordvoerder Lieve Ketelslegers. “Uiteraard vinden we het zeer vervelend voor deze klant. Daarom hebben we nogmaals bij de tegenpartij aangedrongen om ons zijn versie van het ongeval te bezorgen. Duurt dit té lang, dan wordt hij gedagvaard. Feit is dat de procedure steeds veel tijd vraagt, van twee maanden tot een jaar.”

“Mevrouw Voncken heeft niet zomaar recht op een vervangwagen. Ze heeft weliswaar recht op een oplossing, maar dan wel op de goedkoopste oplossing. Ze zou bijvoorbeeld wel een lening kunnen afsluiten om een gelijkaardige wagen te kopen. De interesten op die lening kan ze terugvorderen van de tegenpartij. Ze moet de verzekeraar daarover wel steeds op voorhand om advies vragen.”