Op de borrel in Limburg

Print
Op de borrel in Limburg

Foto: Martijn Loix

Gingelom - Davy Jacobs, conservator van het Jenevermuseum, komt op donderdag 9 oktober in Gingelom vertellen over het rijke stokerijverleden in ons land. Deze lezing is de afsluiter van een reeks die kadert in het project Binnen bij boeren, bakkers en brouwers. Een project waarbij Erfgoed Haspengouw het landbouwerfgoed van Haspengouw in de kijker wil plaatsen.

Het project Binnen bij boeren, bakkers en brouwers handelt over het brede domein van platteland en voeding. Erfgoed Haspengouw ging in een eerste fase op zoek naar privépersonen die een eigen collectie of archief over dit onderwerp bezitten. Jonas Slegers, projectmedewerker Erfgoed Haspengouw: ‘Deze zoektocht leverde boeiende verhalen op over boeren, bakkers, brouwers, stokerijen, melkerijen, limonademakers, enzovoort. Haspengouw heeft een heel rijk landbouwverleden en het doet ons dan ook plezier dat nog veel vrijwilligers deze geschiedenis levend houden.’

Doorheen het hele project werden in verschillende Haspengouwse gemeenten acties georganiseerd om het landbouwerfgoed te inventariseren, er zorg voor te dragen, en het te ontsluiten voor het brede publiek. Zo organiseerde Erfgoed Haspengouw laagdrempelige lezingen over diverse aspecten van de plattelands- en voedingscultuur. Zes verschillende lezers namen de deelnemers mee op een boeiende ontdekkingsreis doorheen de Haspengouwse geschiedenis. Tijdens de lezingen is het niet de bedoeling om alleen te luisteren, maar mag er letterlijk geproefd worden van alles wat Haspengouw heeft te bieden.

Davy Jacobs, conservator van het Jenevermuseum, heeft de eer om de lezingenreeks af te sluiten in de bibliotheek van Gingelom. Op donderdag 9 oktober om 19.30 uur begint hij zijn verhaal over het roemrijke verleden van jenever in ons land. De lezing is gratis maar inschrijven is wel verplicht via info@erfgoedhaspengouw.be of 011 – 70 18 30.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio