Euro Disney krijgt miljard euro extra (oproep)

Print
Euro Disney krijgt miljard euro extra (oproep)

Foto: AFP

Euro Disney, de uitbater van Disneyland Parijs, heeft een herkapitalisatie aangekondigd van een miljard euro. Het plan wordt ondersteund en gegarandeerd door het Amerikaanse moederhuis The Walt Disney Company.


Wij zijn op zoek naar grote Euro Disney-fans. Gaat u erg vaak naar Disneyland Parijs of kent u iemand die dat doet? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.


Al sinds het ontstaan kampt Euro Disney met veel schulden. Door de zwakkere economie lokt het park ook minder bezoekers.

Het plan omvat zowel de injectie van kapitaal als de omvorming van schulden. Het moet de kaspositie van Euro Disney versterken met 250 miljoen euro.

Het is niet voor het eerst dat moederbedrijf Walt Disney ingrijpt bij Euro Disney. In september 2012 schoot het nog te hulp met een lening van 1,3 miljard euro. Het pretpark kampt al sinds de opening in 1992 met een hoge schuldenlast.

Euro Disney is voor 40 procent in handen van moederbedrijf Walt Disney. Het bedrijf stelt ongeveer 15.000 mensen tewerk en heeft in Marne-la-Vallée nabij Parijs twee pretparken.

Minder bezoekers

In het eerste semester van zijn boekjaar 2013-2014 leed Euro Disney een nettoverlies van 103,6 miljoen euro.

Disneyland Parijs blijft evenwel de belangrijkste private toeristische bestemming in Europa, maar zag zijn bezoekersaantal vorig jaar met een miljoen mensen terugvallen, tot onder de kaap van de 15 miljoen.