Leerlingen Basisschool Bokrijk luiden alarmbel

Print
Leerlingen Basisschool Bokrijk luiden alarmbel

Foto: freddy was

Bokrijk

Genk - In het kader van 'Saved By The Bell' organiseerden de leerkrachten van de Vrije Basisschool Bokrijk op vrijdag 3 oktober een luid klinkende actie. Zou die tot in Brussel gehoord zijn?

In tegenstelling tot ons Belgenlandje zijn er nog onnoemelijk veel plaatsen in de wereld waar de kinderen niet of nauwelijks goed onderwijs krijgen. Ofwel zijn er geen scholen of nauwelijks materialen. In het jaar 2000 hebben vele ministers en presidenten uit de hele wereld beloofd om ervoor te zorgen dat tegen 2015 elk kind naar school kan. Meer dan 57.000.000 kinderen horen nog steeds geen schoolbel. En dat kan niet!
Met behulp van de toffe suggesties van 'Saved by the bell' kropen de leerlingen in Bokrijk in de huid van onder meer Nandini, die 's morgens al om 04.00 uur moet opstaan om haar ouders te helpen. Is er nog tijd over, dan kan ze naar school.
Tijdens de slotactie werd er nog eens duiding gegeven over het waarom van de manifestatie. Daarna dansten alle kinderen op de tonen van het "bellied" om ten slotte een hels lawaai over het anders zo dromerige en stille Bokrijk los te laten. Iedereen bracht namelijk materiaal mee dat lawaai kon produceren, van deksels van kookpotten tot blokfluiten, alles kon!
Dat lawaai was bedoeld als duidelijk signaal aan hen die het voor het zeggen hebben. “Maak dringend werk van de millenniumdoelstellingen. Er zijn nog maar nauwelijks 500 dagen over. Dus ... DOEN!”
Met z'n 130.000 stonden we vrijdag paraat in Vlaanderen. Deze boodschap moet dan toch overkomen, niet?


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio