Protest Hongkong lijkt te tanen

Print
Protest Hongkong lijkt te tanen

Foto: AFP

In Hongkong hebben de betogers de ambtenaren toegang gegeven tot de overheidsgebouwen. Terwijl de leiders van de protestbeweging het niet eens geraken met de regering over de modaliteiten van de onderhandelingen, lijkt het aantal actievoerders in de straten af te nemen.

In Hongkong gingen veel mensen, na meer dan een week van hevige protesten voor meer democratie, vandaag gewoon weer aan het werk. Ambtenaren kregen vanochtend toegang tot de overheidsgebouwen van Leung Chun-ying, de leider van Hongkong, die al sinds vorige week worden geblokkeerd door de actievoerders.

Afgelopen nacht trokken veel betogers opnieuw huiswaarts. Nadat de regering afgelopen weekend opriep om de straten vrij te maken zodat bedrijven, scholen en overheidsdiensten opnieuw konden functioneren, vreesden veel betogers een geweldadig optreden.

Enkele honderden actievoerders houden vanochtend nog stand. Het is nu afwachten of de groep betogers in de loop van de dag weer aangroeit, zoals vorige week steeds het geval was. Ondertussen komen de aangekondigde gesprekken met de regering maar niet op gang.