Jongen (16) slaat verpleegkundige: ‘Stoppen sloegen door’

Print
Jongen (16) slaat verpleegkundige: ‘Stoppen sloegen door’

Foto: Marc Aerts

De 16-jarige Nico De greef heeft zaterdagochtend in het ziekenhuis in Mechelen een verpleger een vuistslag gegeven. Door de klap is de veertiger een week arbeidsongeschikt. “Mijn stoppen sloegen door omdat mijn moeder geen hulp kreeg. Ik heb er spijt van”, zegt Nico.

Danny de Greef, de vader van de dader, wil dat zijn zoon praat. “Omdat hij wordt afgeschilderd als de grootste crimineel, maar dat is hij niet. Ik keur niet goed wat hij gedaan heeft, maar de waarheid heeft zijn rechten”, zegt de man.

Zoon Nico had zaterdagochtend omstreeks 4 uur de 100 verwittigd omdat zijn moeder onwel was. “Ze zag er echt niet goed uit en kon niet meer op haar benen staan. De ziekenwagen was er vrij snel”, zegt Nico. Nadien fietste hij zijn moeder achterna naar de spoedafdeling van het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Het is daar dat de tiener na een tijdje compleet door het lint ging. Nico bokste een verpleegkundige vol in het aangezicht.

De jongeman beseft dat hij daarmee zwaar in de fout is gegaan. “Het had niet mogen gebeuren. Het spijt me en ik wil me excuseren. Sorry dus, maar ik ben wel nog altijd kwaad op de verpleegkundigen in Mechelen omdat ze mijn moeder niet hebben geholpen.”