-

Gert Vande Broek: ‘Dit hadden we nooit verwacht’

Print
Gert Vande Broek: ‘Dit hadden we nooit verwacht’

Foto: BELGA

Coach Gert Vande Broek was bijzonder gelukkig na de zege van zijn Yellow Tigers tegen Kroatië. Het leverde België de elfde plaats in de eindstand van het WK vrouwenvolleybal op. ‘Dit hadden we nooit verwacht’, verklaarde Vande Broek.

‘Ik vind die elfde plaats dik verdiend. We startten tegen Kroatië heel sterk. Na de slechte match tegen Duitsland werd er duidelijke taal gesproken. Ik heb ze allemmal op hun verantwoordelijkheid gewezen. Maar kom, ik denk dat vele coaches tevreden zouden zijn met slechts één slechte match op negen. Wij halen onze stabiliteit slechts door ons enthousiasme, onze wilskracht. Als dat er niet is, zijn we slechts 25e in de wereld en geen top-12-land’, aldus Vande Broek.

‘Wij moeten er steeds honderd procent voor gaan en dat kan steeds moeilijker worden, omdat je het stilaan wel allemaal beleefd hebt. Willen we bevestigen of vooruit gaan, dan moeten er individuele stappen gezet worden en moeten we op alle vlakken nog vooruitgang boeken. Dan moet kunnen bij deze jonge groep. Maar ik blijf het ongelooflijk sterk vinden om te zien welke landen we nu al allemaal achter ons laten. Ik ben supergelukkig’, besloot de bondscoach.