Hulpdiensten massaal naar kanaal voor gedumpt busje

Print
Hulpdiensten massaal naar kanaal voor gedumpt busje

Nadat een voorbijganger een wit busje had zien zinken in het Albertkanaal rukten de hulpdiensten massaal uit. Foto: cn

Zutendaal -

De hulpdiensten uit zowel Maastricht, Maasmechelen als Genk zijn in de nacht van zaterdag op zondag massaal uitgerukt. Een voorbijganger had een witte bestelwagen zien zinken in het Albertkanaal, ter hoogte van de Dijkstraat.

Omstreeks 5.20 uur kregen de hulpdiensten een telefoontje van een man die een witte bestelwagen zag zinken in het Albertkanaal. De duikploeg van de brandweer werd als eerste ter plaatse gestuurd. Meteen volgden ook een mug-interventieploeg en enkele ambulances, zowel van de Genkse brandweer, het ZOL als het ziekenhuis van Maastricht. Er werd gevreesd dat er mensen in het voertuig zouden zitten. Maar de duikers konden niemand meer aantreffen.

Uiteindelijk bleek het om een busje te gaan dat eerder gestolen was op een werf in Lanaken. De bestelwagen stak vol machines en gereedschappen voor de bouwsector. Die bleken, toen de wagen op het droge was gehaald, verdwenen uit het voertuig. De politie van de zone LaMa onderzoekt de diefstal. De politie van de zone MidLim bekommert zich om het onderzoek rond het dumpen van de wagen in het Albertkanaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio