-

Oudergem plaatst zich als groepswinnaar voor laatste 16 ETTU Cup

Print

Logis Oudergem heeft zich geplaatst voor de eindfase van de ETTU Cup tafeltennis. Na overwinningen zaterdag tegen het Luxemburgse Etzella Ettelbruck (3-1) en het Spaanse Irun Leka (3-1), verloor het zondag wel van het Russische Svyazist UFA. Ondanks het verlies eindigen Jean-Michel Saive en zijn ploegmaats eerste in groep 2, een prestatie die recht geeft op een plaats bij de laatste 16.

Aanvankelijk leek de club uit Oudergem opnieuw de overwinning te behalen na winstpartijen van zowel Saive (3-0 tegen Kuprianov) als Vostes (3-2 tegen Baybuldin), die met zijn overwinning de kwalificatie veiligstelde. De Russen wonnen echter de overige wedstrijden (Merckx - Ryzhow 0-3, Saive - Baybudlin 2-3, Vostes - Kuprianov 1-3) en konden zo finaal de overwinning behalen.

In de eindstand telt Oudergem 5 punten, evenveel als de Spanjaarden van Irun, die echter een wedstrijd minder wonnen. Ettelbruck eindigt derde (4), Svyazist (4) vierde. Oudergem speelt tussen 31 oktober en 2 november de eindfase van de ETTU Cup.