Dierententoonstelling in leefschool De UitvLinder

Print
Peer - Naar aanleiding van dierendag (4 oktober) werkten de kinderen van de roosjesklas (1ste leerjaar) de voorbije weken rond het thema dieren.

We vergeleken dieren aan de hand van een aantal criteria: dieren die levend geboren worden, dieren die eieren leggen, dieren met een vacht, veren of schubben, wilde dieren, huisdieren, vleeseters, planteneters, ...
Voorts leerden we hoe we elk huisdier moeten verzorgen.We kregen 3 honden, 2 schildpadden, 2 cavia's, 1 kanarie, 1 parkiet, 3 zijdehoenders met een kuiken, verschillende kikkers en kikkervisjes op bezoek in onze klas. We leerden hoe we een hond op een veilige manier moeten benaderen en eten geven.

De mama van één van onze leerlingen is taxidermiste. We mochten ook een kijkje gaan nemen in haar atelier waar we allerlei opgezette dieren en schedels konden bekijken. Nu konden we duidelijk het verschil zien tussen het gebit van een planteneter en een vleeseter.
Daarnaast bezitten zij verschillende levende dieren zoals paarden, een pony, een ezel, een geit, kippen, een konijn, poezen en hondjes die we mochten bekijken, aaien en voeren.
Verder mochten we er een ritje maken op een pony en het ezeltje een zalige borstelbeurt geven. Het was heel leerrijk.

We kregen de voorbije weken dus heel veel informatie over dieren en hoe we ze moeten verzorgen.
Met al deze info gingen we aan de slag en maakten we zelf infoborden en werkstukken over dieren om onze kennis weer door te geven aan anderen tijdens onze dierententoonstelling.
Op deze tentoonstelling konden kinderen uit andere klassen, alle ouders en grootouders onze dieren rustig bekijken, vragen stellen aan hun verzorgers, de werkjes van onze eersteklassertjes bekijken en de educatieve spelletjes over dieren samen spelen. Er kwamen veel bezoekers naar onze tentoonstelling. Bedankt allemaal voor jullie interesse!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio