Muscadet sluit seizoen stijlvol af met Virga Jesse Meisjeskoor

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Het Stadsmus heeft haar aperitiefconcertjes afgerond met een optreden van het Virga Jesse Meisjeskoor. De tienertjes van weleer zijn opnieuw gegroepeerd en brachten ‘a life and kicking’ een verdienstelijk een schitterend ochtendconcert als afsluiter.

Het meisjeskoor van de vroegere ‘Humaniora Virga Jesse’ begon onder leiding van Leo Schepers in 1971. Het koor bestond toen uit een 50-tal gedreven tieners. Na het overlijden van stichter Leo Schepers in 2012 vonden de koorleden elkaar opnieuw tijdens de gedenkmissen aan Leo. Hier en daar opperden de – inmiddels dertiger geworden- koorleden de wens om opnieuw samen te gaan zingen en musiceren. Een en ander mondde uit in een hernieuwd koor onder leiding van Rik Steukers.

Het repertorium van het Virga Jesse Meisjeskoor vandaag is vrij indrukwekkend. Zowel het werk van Webber (Don’t know how to love Him) als werk van Beethoven ( Schmeichelend, hold und lieblich) en Orff (La violette) komen aan bod. Het Virga Jesse Meisjeskoor – dat nu weliswaar uit volwassen dames bestaat- zou daarmee perfect passen in grotere gezelschappen.

Met dit aperitiefconcert sluit het Stadsmus haar Muscadet reeks af. Het waren 12 top-concerten met klinkende namen zoals onder andere Tim Finoulst, Susato, Mefisto en het sluitstuk van het Virga Jesse Meisjeskoor.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio