Goffin te sterk voor Darcis in finale in Bergen

Print
Goffin te sterk voor Darcis in finale in Bergen

Foto: BELGA

David Goffin (ATP 31) heeft zondag de tiende editie van het Challengertoernooi in Bergen (hard/106.500 euro) op zijn naam geschreven. Het topreekshoofd op de Ethias Trophy haalde het in de finale in twee sets van Steve Darcis (ATP 355): twee keer 6-3 na 1 uur en 11 minuten.

Goffin nam in de eerste set al vlug een break voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Na iets meer dan 38 minuten haalde hij de openingsset dan ook met 6-3 binnen. De 23-jarige Luikenaar kon de zege ruiken en liet zijn prooi niet meer los. Darcis sputterde nog wel tegen, maar uiteindelijk won Goffin ook set twee met 6-3.

Man in vorm Goffin zette zo zijn indrukwekkende zegereeks voort. In 41 wedstrijden heeft de Belgische nummer een 39 overwinningen op de teller staan. Voor Goffin was het de zevende Challenger-titel in zijn carrière, de vierde van het seizoen. Na Olivier Rochus is hij de tweede Belg die de eindzege kan pakken in Bergen. Rochus, die er deze week de laatste wedstrijd in zijn carrière speelde, was in 2005 op de eerste editie de beste. Toen haalde hij het in de finale van Xavier Malisse.

Bij Darcis blijft de teller op vijf Challenger-zeges staan. De dertigjarige Luikenaar maakte pas vorige maand zijn rentree op de tenniscourts na een lange revalidatie als gevolg van een schouderoperatie.