Het is herfst!

Print
Het is herfst!

Foto: Koen Dhollander

Het mooie najaarsliedje is uitgezongen. Hogedrukgebieden hebben plaats geruimd voor depressies en meteen mogen we onze herfstoutfit van de zolder halen. Het lijkt erop dat we de komende dagen geregeld een regenjas kunnen gebruiken. Halfweg de week komt er wel een zuidelijke stroming op gang, waardoor zachtere lucht tot bij ons geraakt. De regenvlagen en buien met tussenpozen moeten we er blijven bijnemen.

Vandaag staan we op met hier en daar enkele regendruppels. Algauw wordt het grotendeels droog en stilaan breekt de zon door de grijze wolken. In de loop van de namiddag wordt het alweer bewolkter en kan het beginnen te regenen in het westen van het land. De temperaturen klimmen richting 16 graden. De wind steekt een tandje bij en blaast matig tot vrij krachtig uit het zuiden. Meteen ligt al een deel van de herfstpracht op de grond.

Vannacht wordt het overal zwaar bewolkt tot betrokken met lichte tot matige regen. Het kwik zakt naar 12 graden, de wind wakkert nog verder aan en wordt vrij krachtig tot krachtig, mogelijk met rukwinden tot 70 km/u.

De rest van de week vallen er nog meer bladeren op de grond, want de wind blijft goed voelbaar. Dinsdag horen daar nog enkele buien bij en maxima rond 16 graden.

Woensdag komen we in zachtere lucht en halen we 19 graden. De wolken blijven in de meerderheid en soms valt er wat regen of een bui. Ook donderdag kunnen een paar stevige buien plenzen en mogen we er overdag nog een graadje bijtellen.