Club Brugge-Standard 3-0

Club Brugge klopt negen Standardspelers met twee goals van Simons

Print

In de eerste topper van de tiende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Club Brugge Standard geklopt met 3-0. De Rouches beëindigden de match met negen, nadat Enoh en Louis allebei rood kregen. Timmy Simons scoorde twee penalty’s voor blauw-zwart, ook invaller Nicolas Castillo deed nog zijn duit in het zakje. Club Brugge klimt zo naar de derde plaats, Standard zakt dieper weg in het klassement.

Voor de start van de topper tussen Club Brugge en Standard hadden beide coaches een verrassing in petto. Trainer Michel Preud’homme koos in de spits ditmaal voor Tom De Sutter, terwijl Guy Luzon nieuweling Eyong Enoh meteen in de basis dropte. De Kameroener staat vooral bekend om het betere bikkelwerk op het middenveld en wilde zich meteen laten gelden tegen Club, maar deed dat in al zijn onstuimigheid op de verkeerde manier: nauwelijks tien minuten was de wedstrijd bezig of hij ging met gestrekt been door op Ruud Vormer. Ref Luc Wouters twijfelde niet en haalde de rode kaart uit zijn achterzak tevoorschijn.

Dat zette Club Brugge aan tot beter voetbal na een beginfase waar tot dan toe nog niks te beleven was geweest. Vooral José Izquierdo maakte indruk met enkele snelle dribbels. De Colombiaan haalde eerst goed uit, maar Eiji Kawashima ging goed plat. Maar toen hij enkele minuten later in de zestien sneller op de bal was dan Dino Arslanagic, wees Wouters terecht naar de stip. Een kolfje naar de hand van Timmy Simons, die blauw-zwart op 1-0 trapte.

Standard mist de kansen

Daarna zakte het tempo weer en blauw-zwart liet zich langzaam in slaap wiegen door tien Rouches. Preud’homme trachtte onder de rust zijn manschappen wakker te schudden, maar het ging van kwaad naar erger: Club vergat te voetballen en gaf immens veel ruimte weg in de rug. Een afgeweken voorzet van Arslanagic viel bovenop de lat, even later kreeg rechtsback Milec na een slim hakje van Jeff Louis zelfs een opgelegde kans, maar de Sloveen knalde huizenhoog over.

Het was wachten tot de laatste vijf minuten vooraleer blauw-zwart nog eens op het gaspedaal ging staan: Victor Vazquez trapte een eerste kans naast, Julien de Sart verschalkte bijna zijn eigen doelman maar het was uiteindelijk Lior Refaelov die de beslissing forceerde. Hij werd door Faty neergetrokken in het strafschopgebied. Opnieuw een terechte penalty, maar Louis vond het nodig om zich nog dusdanig aan te stellen bij zijn protest dat Wouters hem een tweede gele kaart onder de neus schoof.

Standard moest de zeven (!) minuten blessuretijd dus volmaken met negen spelers en slikte zo nog een derde treffer. Weer Refaelov prikte diep op Nicolas Castillo, die het met een subtiel lobje afmaakte: 3-0. Club Brugge klimt dankzij deze driepunter tot een gedeelde derde plaats, Standard verzeilt nog dieper in de rechterkolom en moet stilaan zelfs angstig achterom beginnen kijken.