-

Démare geeft eindwinst Eurométropole glans met derde zege

Print
Démare geeft eindwinst Eurométropole glans met derde zege

Foto: Belga

Arnaud Démare (FDJ.fr) heeft zondag de vierde en laatste etappe in de Eurométropole Tour (2.1) op zijn naam geschreven. De Franse kampioen, die zijn derde succes boekte in deze rittenkoers, is ook eindwinnaar.

 

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

 

Démare haalde het na 153,8 km tussen Bergen en Doornik in een massaspurt voor Belgisch kampioen Jens Debusschere (Lotto-Belisol) en de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Sharp).

 

‘Het werd even link toen Jonas Van Genechten en Matti Breschel er in slaagden weg te rijden van het peloton nadat ze op jacht gingen naar de bonificatieseconden. Ik kon echter rekenen op een heel sterke ploeg en mijn teamgenoten slaagden erin op het gepaste moment het gat dicht te rijden. In de daaropvolgende massasprint kon ik hun werk afmaken en er voor zorgen dat ik ook eindwinnaar werd van deze Eurométropole Tour’, stelde Arnaud Démare.

‘Ik heb me bewust niet gemoeid in de strijd voor de bonificaties. Ik wou mijn krachten sparen voor de eindsprint want daar waren er ineens tien seconden te rapen. Eigenlijk verrast het me allemaal een beetje dat ik op het einde van dit slopende seizoen nog zo fris zit. Dat geeft alvast perspectieven en goede hoop voor komende week in Parijs-Tours. Afwachten of ik daar ook kan uitpakken. Eerst wat recupereren van deze Eurométropole Tour’, besloot de Fransman.