Kinderen Domino Genenbos leren over de Groote Oorlog

Print

Foto: Carine Goossens

Genenbos

Lummen - Het lager onderwijs van Basisschool Domino Genenbos ging op uitstap naar de Slag van de Zilveren Helmen.

In het kader van ons project rond 'WOI: ruzie & vriendschap' trokken de kinderen van het lager van basisschool Domino Genenbos naar Halen. Ze bezochten er het museum van de Slag der Zilveren Helmen en het slagveld. De hele dag werden ze ondergedompeld in de sfeer van de Groote Oorlog.


De kinderen van het vierde leerjaar vertellen: “We hebben heel wat bijgeleerd over WO I. We ontdekten dat er op het slagveld een heuvel was waar de soldaten hun kanonnen opstelden om zo de Duitsers te verslaan. Er waren ook Zwarte Duivels. Deze soldaten verplaatsten zich per fiets. Zij vochten als duivels en konden zo de Duitsers tegenhouden. Speciaal voor hen is er een monument geplaatst."

"In het museum mochten we ons verkleden als soldaten. We vonden de opdrachten ook fijn. Zo moesten we van verschillende voorwerpen zoeken waarvoor ze dienden. Een skelet van een paard, sabels, kledij van soldaten, … we vonden het allemaal terug. Aan het einde van ons bezoek hebben we ook een vredesboodschap achtergelaten op de vredesmuur.”

Het thema heeft de interesse van de kinderen gewekt. Enkele kinderen maakten zelfs loopgraven in de zandbak op school. De toon is gezet. Dit schooljaar houden we het thema levend en zullen er nog meer activiteiten volgen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio